Nikola Špirić i Denis Džidić u Danu uživo

Vijesti 04. dec 201914:03 > 14:07
N1

I u današnjem Danu uživo brojni gosti i aktuelne teme od 16 do 18 sati i 30 minuta.

Pratimo nastavak dvodnevne sjednice Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIK) o trenutnoj situaciji u BiH.

Uživo smo i na tematskoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije na kojoj se raspravlja o stanju u Zavodu za zbrinjavenje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Danas zasjedaju kolegiji oba doma Paralmenta BiH. Nakon sjednica, a uoči sutrašnje hitne sjednice Zastupničkog doma na čijem dnevnom redu je imenovanje za mandatara Vijeća ministara BiH naš gost je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda i potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

Predsjedavajući predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će ove zemlje biti realiziran povratak žena i djece iz Sirije po odluci Predsjedništva koju je ranije objavio ministra sigurnosti Dragan Mektić. O povratku, prihvatu i porcesuiranju razgovaramo sa Denisom Džidićem iz Balkanske istraživačke mreže.

Rezultate PISA istraživanja o obrazovanju za 2018. godinu po kojima je naša zemlja na 62. mjestu, a svaki drugi učenik funkcionalno nepismen komentarišemo sa Ahmedom Burićem piscem i kolumnistom koji je naš gost u komentaru društvenih aktuelnosti.

Pratimo i priču o nigerijskim studnetima, deportovanim iz Hrvatske u BiH.

Sutra će u sarajevskoj gradskoj Vijećnici početi osmi po redu međunarodni simpozij o sportu – SIMPOSAR, na kojem će, kao i svake godine, učestvovati eminentne ličnosti iz svijeta sporta. O Simposaru 2019. govori idejni tvorac, poznati sportki komentator Sabahudin Baho Toplabećirević. Najavljujemo i početak Nova Sport, televizijskog kanala specijaliziranog za prijenose najvažnijih sportskih događaja.

Naše ekipe su i na protestu navijača FK “Sarajevo”, nakon jučerašnje odluke da Husref Musemić više nije šef stručnog štaba Kluba.

Mnoge Sarajlije se sjećaju popularnosti koju je imao Gigi Team salon koji je 80-ih godina diktirao sarajevsku frizersku modnu scenu i donosio tadašnje trendove u srce bivše Jugoslavije. Nakon 25 godina i ogromnog uspjeha u SAD-u, državi u kojoj nastaju trendovi, gdje je Gigijev salon proglašen najboljim salonom u New Yorku 2010. godine i već dugo godina nosi titulu najboljeg salona u Queensu, Gigi se vraća u Sarajevo. U Danu uživo otkriva razloge.

Uživo smo i na otvaranju 9. Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa u parku Hastahana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad