Perić, Avdić, Magazinović i Glavaš gosti Novog dana

Vijesti 04. dec 201915:30 > 15:31
N1

Budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Očekuju vas aktuelne teme i gosti, javljanja reportera i priče iz svih dijelova BiH, regiona i svijeta.

Za sutra je zakazana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH, a na dnevnom redu je potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, te imenovanje članova komisija ovog doma. Sjednica Predstavničkog doma naša je tema, a poslanici Saša Magazinović i Vlatko Glavaš naši su gosti.

Pravosuđe u BiH ponovo je u fokusu. Sutra bi trebalo da bude objavljen izvještaj višeg nezavisnog pravnog eksperta EU Reinharda Priebea o stanju u bh. pravosuđu, na sjednici Pododbora za pravdu, slobodu i sigurnost Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u Briselu. O stanju u pravosuđu u BiH za Novi dan govori sudija Suda BiH Branko Perić i novinar ”Žurnala” Avdo Avdić.

Tokom noći, sa 4. na 5. decembar nakon 27 godina, Bosna i Hercegovina preuzima kontrolu nad svojim nebom. Zbog kašnjenja u preuzimanju kontrole nad svojim nebom, BiH je do sada izgubila 35 miliona eura. I ovo je naša tema.

Govorimo i o rezultatima PISA testiranja znanja i vještina učenika od sedmog razreda osnovne do prvog razreda srednje škole. Zašto su loši rezultati naše djece, gdje tražiti najveću odgovornost i šta na ovaj način testiranja kažu prosvjetni radnici? Profesorice Senada Kasumagić i Karmela Rakić o ovoj temi govore za Novi dan.

Aktuelne događaje ovoga jutra komentarišemo sa Mirzom Salkovićem, novinarom O kanala i Amelom Petrovićem iz Centra za promociju civilnog društva.

5. decembar Međunarodni je dan volontera. Ljudi dobre volje, kako ih nazivaju, za svoj rad ne očekuju materijalnu nadoknadu, sem moralnih i društvenih satisfakcija, a pomaganje drugima smatraju izrazom ljudske humanosti. Govorimo o volonterima u BiH, u studiju Novog dana Aldin Alić iz Instituta za razvoj mladih ”Kult” i Nerma Džaferović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad