Klub SBB-a zatražio ostavku svog ministra u Vladi FBiH Veska Drljače

Vijesti 04. dec 201915:36 > 15:41
N1

Azra Hadžić-Bećirspahić, poslanica u Parlamentu Federacije BiH iz Saveza za bolju budućnost, zatražila je danas od ministra Veska Drljače (SBB) da podnese ostavku nakon šokantnih informacija iz Zavoda Pazarić.

“SBB je danas u jednoj nezavidnoj situaciji iz tog razloga što je resorni ministar Vesko Drljača iz SBB-a i direktor Redžep Salić koji je prije dva mjeseca ovdje iznio šokantne podatke i kazao nam jasno da je izvještaj koji je on došao prezentirati taj dan friziran i iznio sve stavke kriminala i zloupotrebe prošle upravljačke strukture Zavoda Pazarić. Od tog dana ništa više nije bilo isto, iznad naših glava su bili veliki upitnici da li je to istina”, kazala je Hadžić-Bećirspahić.

Ona, između ostalih, optužuje prethodnog direktora Jasmina Ćerimagića da je koristio resurse Zavoda za privatne svrhe.

“Uime Kluba SBB-a mogu da kažem da je Redžep Salić za nas heroj koji je prvi uzbunjivač koji je javno i iskreno iznio sav kriminal koji se dešavao i koji je naslijedio. Sve ovo se desilo za vrijeme ministra Veska Drljače. Vi ministre, iz moralnih, ljudskih i principijelnih razloga, danas trebate podnijeti ostavku jer ste vi odgovorni za ovo sve. Bili ste upoznati sa svim ovim kriminalom i nečasnim radnjama koje su se dešavali u Zavodu Pazarić”, navela je .

Zatražila je od Ćudić da se danas na sjednici izjasni ko je njoj dao te fotografije, ko ih je snimio i kada su nastale.

“Tako ćemo doći do počinitelja ko je vezivao djecu za krevete i radijatore. Sa sigurnošću mogu reći da ta djeca nisu bila vezana za krevete i radijatore otkako je direktor Redžep Salić na čelu Zavoda Pazarić”, poručila je.

Ona je poručila je ovo tek vrh lednog brijega i da ne treba danas stati na Zavodu Pazarić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad