Palmer za N1: Suludo je opisivati BiH kao tempiranu bombu

Vijesti 04. dec 201921:36 > 21:40
N1

"Suludo je opisivati BiH kao tempiranu bombu, to je zemlja sa evropskom budućnošću", kazao je Matthew Palmer u večerašnjem Pressingu kao komentar na izjave francuskog predsjednika Macrona i drugih zvaničnika.

Izjave Macrona o “povratku džihadista u BiH”?

“Suludo je opisivati BiH kao tempiranu bombu, to je zemlja sa evropskom budućnošću. Zato je važno da svi zajedno radimo na tome, da BiH sa svim partnerima se bavi sigurnosnim problemima, da institucije BiH budu dovoljno jake da odgovore izazovima i da se omogući napredak na EU putu i rješavanje sigurnosnih problema na Zapadnom Balkanu je važan dio evropske perspektive”, kazao je Palmer.

VEZANE VIJESTI

Kazao je da je radikalizacija globalni problem, a ne problem u BiH.

“Radikalizacija je globalni problem, to nije nešto što je problem u BiH. Ono što je važno je da se borimo protiv radikalizacije, razmjenom obavještajnih podataka tako da ja ne bih izdvajao BiH kao nešto što je poseban razlog za zabrinutost. Mislim da je radikalizacija globalni problem”.

“BiH je dobar partner za SAD, u borbi protiv terorizma, u borbi protiv radikalizacije. Uvijek postoji prostor za progres, tako da radimo na jačanju kapaciteta institucija. Politička volja postoji”, dodao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad