Šemsudin Mehmedović, Johann Sattler i Zlatko Lagumdžija u Danu uživo

Vijesti 05. dec 201909:17 > 09:20
N1

"Dan uživo" i danas prati aktualne teme i događaje; donosimo aktualne domaće i regionalne vijesti, a pored toga, od 16 sati još gledajte:

Pratimo sjednicu Parlamenta BiH o imenovanju Zorana Tegeltije, hoće li dobiti podršku? S nama Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA.

Izbori u Mostaru su od ključnog značaja, poručeno sa sastanka međunarodnih dužnosnika te Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića. Jedan od sudionika bio je i šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler. Za Dan uživo govori i o ovoj temi, ali i izvještaju Pribea, kao i drugim temama.

Nedavno se susreo sa predsjednikom Kine, papom Franjom, dok vrlo otvoreno govori i o sadržaju Programa reformi, koji se odnosi na NATO put BiH. Zna li što piše u njemu, pitamo Zlaka Lagumdžiju, člana SPD-a, te bivšeg šefa bh. diplomacije.

Nigerijski studenti ispitani u Bihaću, njihove vize bile su potpuno legalne, što slijedi? S nama danas profesor sa Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Jasmin Ahić, koji govori i o NATO samitu, te skupu koji je danas organiziran u Sarajevu.

Uhićenom turskom direktoru koledža u Bihaću Fatihu Keskinu ukinut boravak u BiH, što se zapravo dogodilo te tko je uhićeni Keskin, pitamo Haruna Tursanovića, šefa kadrovske službe škole “Richmond Park Schools”.

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, projekcije filmova u organizaciji Veleposlanstava Švicarske i Nizozemske u Bosni i Hercegovini. O filmovima i ljudskim pravima danas govore veleposlanici Nizozemske Reinout Vos te Švicarske Andrea Rauber Saxer.

Donosimo i aktualne biznis, sportske i servisne informacije.

Zvonko Komšić je s vama

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad