Helez: Jeste li spremni uhapsiti Milorada Dodika? Volite li BiH?

Vijesti 05. dec 201912:46 > 12:55
N1

Zukan Helez, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, pitao je danas kandidata za mandatara novog saziva Vijeća ministara Zorana Tegeltiju - da li volu Bosnu i Hercegovinu.

VEZANE VIJESTI

Helez je Tegeltiju pitao da li bi bio spreman uhapsiti Milorada Dodika ukoliko ”ukoliko to zasluži”.

”Rekli ste – reforma pravosuđa. Ovdje je glavni problem pravosuđa zato što je jak politički uticaj vladajuih struktura. Pitam vas javno, da li ste spremni da predložite reformu pravosuđa da se oslobode tegova politike? Da li ste spremni da budete Jadranka Kosor, hipotetički, da stanete uz pravosuđe da uhapsi vašeg šefa ukoliko pravno to zasluži? I želim da mi odgovorite. I ako ste to spremni, ne samo šefa vaše stranke već bilo koje druge političke organizacije ukoliko ima nekakav kriminalni dosije. Ako to kažete javno za govornicom, ja sam spreman da podržim vas kao mandatara”, poručio je Helez u kratkom obraćanju.

Potom je uputio molbu Tegeltiji.

N1

”Molim vas da nam javno kažete da li volite državu u kojoj živite posebno jer ste i vi i država rođeni u istom gradu, Mrkonjić Gradu”, rekao je Zukan Helez.

Podsjećam, nakon polusatne pauze koja je zatražena na zahtjev Kluba SDS-PDP, nastavljena je sjednica Parlamenta BiH na kojoj bi Zoran Tegeltija iz SNSD-a trebao biti imenovan za mandatara za sastav Vijeća ministara BiH.

Detaljnije na ovom linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad