Uplaćen novac za liječenje trogodišnje Ivane Bjelogrlić

N1

Fond solidarnosti RS jutros je uplatio novac potreban za liječenje trogodišnje Ivane Bjelogrlić. 295 hiljada evra uplaćeno je na račun Klinike za dečju onkologiju “Gustav Rosi”, gdje bi Ivana koja boluje od tumora bubrega u narednih sam dana terbala nastaviti liječenje.

Predračun je 295 hiljada evra, sredstva su uplaćena na račun Klinike. Danas ću da pošaljem poruku Klinici, odnosno dokotoru sa kojim smo stupili u kontakt. U predračunu su naveli da u roku od osam dana, od uplate će Ivana dobiti termin da se smjeti na Kliniku. Tako da se mi nadamo da će to biti već naredne sedmice“, pojasnila je majka Nina Bjelogrlić.

U Istočnom Sarajevu gdje porodica Bjelogrlić živi skoro da ne postoji ugostiteljski objekat ili prodavnica u kojoj se ne nalazi kutija za prikupljanje pomoći. Slične slike mogu se vidjeti širom BIH.

Mislim da je negdje oko 200 hiljada evra do sada skupljeno, to je ogromna suma novca, moram da priznam da sam jako ponosna. Moja Ivana je uspjela da izbriše granice, i spoji sve dobre ljude“, pojasnila je Nina Bjelogrlić.

Obzirom da predračun od 295 hiljada evra podrazumijeva samo novac za planirana liječenja, te da će troškove bilo kakvih neplaniranih intervencija trškove morati snositi roditelji, ovaj iznos im je garancija da im novac neće nedostajati.

Sve što ostane, ukoliko ostane biće usmjeren na liječenje druge djece kojima je on najpotrebniji potvrdila je Ivanina majka Nina Bjelogrlić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad