Emrić, Ujić, Adamović i brojni gosti u petak u Novom Danu na N1

Vijesti 05. dec 201915:13 > 15:17
N1

Govorimo o migrantskoj krizi u BiH. Sa nama u studiju u Sarajevu Jasmin Emrić - zastupnik A-SDA u Parlamentu BiH i Slobodan Ujić - Rukovodilac službe za poslove sa strancima.

Zastupnici parlamenta BiH izglasali imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. EU jedan od glavnih strateških ciljeva BiH, poručio Tegeltija u svom ekspozeu. Govorimo o formiranju Vlasti u BiH.

Pravosuđe u BiH ponovo je u fokusu i to zbog izvještaja višeg nezavisnog pravnog eksperta EU Reinharda Priebea. Izvještaj za Novi dan komentariše Vlado Adamović – advokat, bivši sudija.

Ekipa N1 je sa migrantima u kampu Vučjak. Stanje katastrofalno, migranti odbijaju hranu. Komesarka Vijeća Evrope za ljudska prava obišla prihvatni centar Ušivak. Uživo smo u Bihaću.

PRESS i komentar danas: Emir Vajzović – rukovodilac Instituta za društvena istraživanja FPN Sarajevo i Kenan Musić – Direktor Omladinskog Film Festivala Sarajevo – OFF.

Koji su pomaci u integraciji stranaca kada je Njemačka u pitanju? Da li je dijaspora zaboravljena od strane bh. političara? Da li je život u Njemačkoj skup? Uživo smo u Bonnu, sa nama Mehmed Smajić, novinar DW.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad