Direktor Tomić: Poginula su dva učenika četvrtog razreda

Vijesti 05. dec 201915:58 > 16:01
N1

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Vrabaška kod Gradiške poginuli su učenici četvrtog razreda gradiške Tehničke škole Davor Mijatović i Miloš Švraka, potvrdio je direktor ove škole Vlado Tomić.

On je naveo da je u sinoćnjoj nesreći teže povrede zadobio osamnestogodišnji Miroslav Kozomora, koji je upravljao vozilom, a lakše devetnaestogodišnji suvozač Marko Stević.

Nakon što su dobili informaciju o ovom tragičnom događaju, Tomić je rekao da su pustili kućama učenike koji su sa nastradalim mladićima pohađali odjeljenje mehatronike, dodavši da nastavu vjerovatno neće imati ni sutra.

On je naveo da su telegrame saučešća školi uputili ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i direktor entitetskog Pedagoškog zavoda Predrag Damjanović.

Iz Policijske uprave Gradiška ranije je saopšteno da se saobraćajna nesreća dogodila sinoć u 23:30 sati, kada je na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška, u mjestu Vrbaška, sa kolovoza sletio automobil “Citroen Xsara” kojim je upravljala osoba čiji su inicijali M.K. iz Gradiške.

Prema nazvaničnim informacijama, mladići su se vraćali sa rekreacije u sali Osnovne škole “Mladen Stojanović” u Vrbaškoj.

Njihov automobilom sletio je sa kolovoza i bočnom lijevom stranom je udario u drvo, a stradali mladići sjedili su na zadnjem sjedištu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad