Snijeg u BiH stiže početkom naredne sedmice

Vijesti 06. dec 201910:37 > 10:42
N1

Slab snijeg padat će u utorak na bosanskohercegovačkim planinama, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako navode meteorolozi, u narednih nekoliko dana preovadavat će uglavnom oblačno vrijeme, a kompletnu prognozu za predstojeća četiri dana pogledajte u nastavku.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti veoma malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

U nedjelju u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

U ponedjeljak, očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će biti i magle. U večernjim satima kiša se prvo prognozira na području Hercegovine, zapada i sjeverozapada Bosne, a tokom noći na utorak padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu i sjeverozapadu zemlje i do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između sedam i 14 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U nizinama moguća je kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U večernjim satima u nizinama u centralnim i istočnim područjima je moguć slab snijeg. Jače padavine su u Bosni. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Temperatura zraka većinom između dva i šest, na jugu zemlje od sedam do 11, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U srijedu, u Bosni očekuje se oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i četiri, na jugu zemlje od šest do 10 stepeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad