Vrijedna donacija za malu raju iz Pazarića od Amre Silajdžić-Džeko i Edina Džeke

Vijesti 06. dec 201910:48 > 11:03
N1

Dok posljednjih sedmica Zavod u Pazariću puni novinske izvještaje zbog šokantnih dešavanja u ovoj ustanovi za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine, grupa Raja za Pazarić odlučila je organizovati akciju darivanja i obradovati štićenike poklonima.

U akciju darivanja uključili su se mnogobrojni Bosanci i Hercegovci koji žive u našoj zemlji, ali i izvan nje. Tako je direktno iz Rima stigao poklon u vidu sportskih rekvizita od Amre Siljadžić-Džeko i njenog supruga Edina, kapitena nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ukoliko i vi želite pomoći korisnicima Zavoda, možete to učiniti na različite načine.

“S obzirom na skroman budžet Ustanove možete pomoći donacijama u novcu, hrani, garderobi, higijenskim i sanitarnim proizvodima, građevinskim radovima. Možete pomoći i vašim osmijehom, spremnošću da se družite i učinite barem jedan dan zanimljivijim i drugačijim našim korisnicima. Svaki vid pomoći je dobro došao!”, navode iz Zavoda.

NOVČANE DONACIJE
Ukoliko želite novčanom donacijom pomoći rad Ustanove, uplatu možete izvršiti na slijedeći račun:
3389002208236438 UniCredit Bank
IBAN: BA393389002208236438
SWIFT: UNCRBA22

DONACIJE U HRANI

Ukoliko želite donirati hranu, možete obezbijediti različite prehrambene aritikle kao što su: konzervirana hrana, tjestenina, ulje, šećer, namazi, voće i povrće.

DONACIJE U GARDEROBI

Donirati možete pamučnu odjeću. Dobro su došle pamučne trenerke, pidžame, majice, jakne. Neophodna je obuća većih brojeva.

HIGIJENSKA SREDSTVA

Možete donirati deterdžente, sredstva za održavanje lične higijene (sapuni, paste za zube, dezodoransi), dezinfekcijska sredstva i drugo.

DONACIJE U TEHNIČKIM UREĐAJIMA I NAMJEŠTAJU

S obzirom da je JU Zavod Pazarić jedan veliki dom 350 ljudi često su potrebni različiti kućanski aparati i namještaj. Stoga, ukoliko ste u mogućnosti možete nas kontaktirati i povodom obezbijeđivanja ove vrste pomoći.

Za sve dodatne informacije vezane za donacije, kontakt osoba: 

Sabina Čajić
++ 387 (0)33/416-638
++ 387 (0)62/ 556-889
[email protected]

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad