U Gradišci danas Dan žalosti zbog pogibije dva učenika

Vijesti 07. dec 201910:32 > 10:35
N1

Na dan sahrane učenika gradiške Tehničke škole Davora Mijatovića i Miloša Švrake, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći, u ovom gradu proglašen je Dan žalosti.

Odluku o proglašenju 7. decembra Danom žalosti u Gradišci donio je načelnik Zoran Adžić.

“Za vrijeme Dana žalosti zabranjuje se održavanje kulturnih i javnih manifestacija zabavnog karaktera i emitovanje muzike u svim javnim objektima. Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja grada, koja obavljaju ugostiteljske djelatnosti, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti”, navodi se u saopštenju Gradske uprave Gradiška.

Sahrane će biti održane u 13 i 14 sati na groblju Brestovčina i u Bok Jankovcu, a mladići su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 4. decembra, na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, u mjestu Vrbaška. Oni su se vraćali sa rekreacije kada je njihov automobil sletio sa kolovoza i bočnom stranom udario u drvo.

Poginuli su učenici četvrtog razreda odjeljenja tehničara mehatronike Tehničke škole u Gradišci Davor Mijatović i Miloš Švraka.

U nesreći su povrijeđena još dva učenika odjeljena tehničara mehatronike, osamnestogodišnji Miroslav Kozomora, koji je upravljao vozilom i zadobio teže povrede, te devetnaestogodišnji suvozač Marko Stević, koji je lakše povrijeđen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad