Milorad Dodik o kandidatima za Vijeće ministara iz SNSD-a

Vijesti 07. dec 201913:21 > 13:24
N1/screenshot

Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) kazao je da očekuje konačno formiranje Savjeta ministara do 23. decembra, te da je ova stranka već izabrala imena koja će zauzeti ministarske funkcije.

“Što se tiče SNSD-a, osim predsjedavajućeg, za ministra za ekonomske odnose i spoljnu trgovinu ići će Staša Košarac, a za ministra za saobraćaj i veze ići će gospodin Vojin Mitrović”, rekao je Dodik u Banjaluci.

Kazao je kako Zoran Tegeltija obavlja konsultacije sa drugim političkim partijama u vezi sa konstituisanjem Savjeta.

Iz Socijalističke partije saopšteno je već kako su spremni da predlože kandidata za jednog ministra u Savjetu, kao i zamjenika ministra bezbjednosti. 

VEZANE VIJESTI

“U svakom slučaju ostala mjesta biće popunjena u skladu sa dogovorom sa našim koalicionim partnerima”, riječi su Milorada Dodika.

Sinoć su predstavnici SNSD-a i HDZ-a, a potom i SP-a imali sastanak sa mandatarom za Savjet ministara Zoranom Tegeltijom. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH objavio je na svom Twitter profilu da će kandidate za ministre u Savjetu dostaviti u ponedjeljak.

Milorad Dodik izrazio je nadu da će i ostali dostaviti prijedlog kandidata za ministre kako bi konačno formiranje Savjeta ministara bilo moguće do 23. decembra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad