Gusta magla smanjuje vidljivost na putevima širom BiH

Vijesti 08. dec 201908:14 > 08:16
ilustaracija

Magla, mjestimično vrlo gusta, ovoga jutra smanjuje vidljivost na većini putnih pravaca u našoj zemlji. Posebnu pažnju skrećemo na dionice koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, kao i na planinske prevoje, saopćeno je jutros iz BiHAMK-a.

Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno na planinskim prevojima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava na dionici Šuica-Livno, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prelaza).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad