Božo Ljubić, Admir Katica i Staša Zajović u Danu uživo

Vijesti 09. dec 201909:11 > 09:13
N1

“Dan uživo” za početak tjedna donosi aktulane vijesti, pratimo događaje dana i o njima izvještavaju naši reporteri. Uz to, ne propustite:

Tko i kada nastavlja konzultacije o novom sazivu Vijeća ministara BiH; je li HDZ izabrao svoje ministre te zamjenike ministara; danas s nama predsjednik Glavnog Vijeća HNS-a i član Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Božo Ljubić.

Iako najavljeno za danas, neizvjesno hoće li i kada doći do izmještanja migranata sa kampa Vučjak. Uživo smo na terenu; jesu li spremni objekti u Sarajevu, trebaju li građani biti u strahu, odgovara Admir Katica, ministar unutarnjih poslova KS.

Uživo smo u Švedskoj, gdje će sutra biti održan prosvjed povodom dodjele Nobelove nagrade Peteru Handkeu. Obitelji žrtava kazale su kako u svojoj borbi nisu dobile ničiju podršku, ali da neće šutjeti na nepravdu koju trpe 24 godine. O ovoj temi, kao i o tome šta je Ženski sud te šta je feministički pristup pravdi, govorit će Staša Zajović iz Udruženja “Žene u crnom”.

Iako su se posljednjih nekoliko dana stanovnici Sarajeva suočili sa veoma zagađenim zrakom, čini se da narednih dana stižu bolji dani i povoljnija prognoza; no što je rješenje? Kako i na koji način poboljšati kvalitet zraka, odgovara klimatolog Martin Tais.

F.K. Sarajevo jesenji prvak Premier lige BIH; što smo gledali u ovoj sezoni, kada će naši Zmajevi dobiti novog izbornika, što donosi Nova sport; saznajte u Danu uživo. S nama sportski novinar Nove Aldin Lagumdžija.

Frenkie, Kontra i Indigo donose atmosferu iz Las Vegasa u pjesmi “Naša noć”. Danas su naši glazbeni gosti.

Donosimo I aktualne servisne, biznis I svjetske informacije; do 18:30 s Vama danas Zvonko Komšić.