Akcija SIPA-e i MUP-a RS u Odžaku i Brčkom: Uhapšen Holanđanin

Vijesti 09. dec 201910:04 > 10:07
N1

Po nalogu Tužiteljstva BiH i Suda BiH, policijski djelatnici SIPA i MUP-a RS u zajedničkim timovima, vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Brčkog i Odžaka, saopćeno je jutros iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Kako piše u saopćenju, nakon višemjesečne istrage i suradnje Tužiteljstva BiH i policijskih agencija, sa tužiteljstvom i policijom iz Kraljevine Nizozemske, u ranim jutarnjim satima pokrenuta je koordinirana akcija po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, u kojoj policijski djelatnici SIPA zajedno sa polijskim djelatnicima MUP-a RS, vrše pretrese objekata na ukupno pet lokacija, a izvršeno je lociranje identificiranje i stavljanje pod kontrolu jednog osumnjičenog, državljanina Nizozemske, koji boravi na području Odžaka.

Akcija je rezultat dugotrajne koordinirane suradnje tužiteljstava i policije dvaju zemalja, a u borbi protiv osoba osumnjičenih za organizirano međunarodno krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Također, po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbu Suda BiH, izvršena je blokada računa i financijskih sredstava jedne osobe u BiH, a koja se dovodi u vezu sa počinjenjem ovih kaznenih djela.

U interesu istrage, Tužiteljstvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija za javnost, saopćeno je jutros iz Tužiteljstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad