Tegeltiji dostavljena imena svih ministara i zamjenika iz RS-a i HDZ-a

Vijesti 09. dec 201916:22 > 16:26
N1

Predsjedavajućem Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoranu Tegeltiji danas su dostavljena imena ministara i zamjenika ministara iz entiteta Republike Srpske i HDZ-a.

Za ministarske pozicije iz SNSD-a predloženi su Staša Košarac za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija, dok je DNS predložio Draška Aćimovića iz reda ostalih za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Kada je riječ o zamjenicima ministara iz Republike Srpske, za zamjenika ministra civilnih poslova predložen je Siniša Ilić iz Ujedinjene Srpske, za zamjenika ministra odbrane Mirko Okolić iz SNSD-a i za zamjenika ministra bezbjednosti Vladimir Mijatović iz SP-a.

Iz HDZ-a dostavljena su imena Vjekoslava Bevande za ministra finansija i trezora, Josipa Grubeše za ministra pravde i Ankice Gudeljević za ministra civilnih poslova.

Josip Brkić predložen je za zamjenika ministra inostranih poslova, Mijo Krešić za zamjenika ministra odbrane i Ljiljana Lovrić za zamjenika ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija u srijedu, 11. decembra, nastavlja konsultacije sa političkim predstavnicima iz stranaka iz FBiH.

Da bi započeo proces provjere kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara neophodno je da prijedloge kandidata za ove pozicije dostave i predstavnici bošnjačkih i probosanskih političkih partija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad