Edita Đapo, Gordana Katana, Amna Popovac i Ljudevit Marić gosti Novog dana

Vijesti 10. dec 201916:28 > 16:29
N1

U izdanju Novoga dana 11.12.2019. godine tematiziramo problem deponije "Uborak".

Ima li rješenja za deponiju za Mostar i da li se nazire na sastanku u Gradskoj vijećnici 11.12.2019., te da li je upotrebljena prekomjerna sila tokom deblokade u “Novom danu” govore Edita Đapo, ministrica turizma i okoliša FBiH, Amna Popovac – aktivistikinja i Ljudevit Marić, šef odsjeka za odnose s javnošću MUP-a HNK-a.

Provjerit ćemo kako protiče premještanje migranata iz kampa Vučjak u Ušivak.

Uživo smo u Stockholmu. O protestima, reakcijama i drugim detaljima dodjele Nobelove nagrade Handkeu izvještava reporter N1. Nakon višemjesečnih političkih previranja i pat pozicije oko Bregzita, građani Velike Britanije će 12. decembra izaći će na vanredne parlamentarne izbore. Uživo smo u Londonu.

Jedna od tema Novog dana je I otvaranje skijaške sezone na olimpijskoj Bjelašnici. Kako protiču pripreme za Novi dan govori direktor ZOI 84, Kenan Magoda. Opreza na planini nikada dovoljno – apeluju iz Gorske službe spašavanja gost Novog dana Edin Zametica.

Šta se dešava u BiH i svijetu ove sedmice kroz naslovnice dnevnih novina komentarišu aktivistica “Radničke solidarnosti Banja Luka” Gordana Katana i književnica Adisa Bašić.

Kroz Novi dan vas vode od sedam sati Minela Jašar- Opardija i Sanela Dujković. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad