Subašić za N1: Nećemo zaboraviti niti oprostiti dokle god smo žive

Vijesti 10. dec 201919:08 > 19:15
N1

"Očekujemo da se čuje nas glas što dalje. Dokle god smo žive, nećemo zaboraviti niti oprostiti ovo što se dešava danas na Dan ljudskih prava. Ne samo da smo zamjerili Švedskoj akademiji, nego smo zamjerili i mnogim organizacijama koji samo riječima spominju Srebrenicu, a nisu došli da nas podrže", kazala je za N1 Munira Subašić, predsjednica Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa".

“Ovo je opomena svijetu i Evropi da su nepravedno dodijelili nagradu samo zato što smo muslimani. Dodijelili su nagradu onome ko veliča ratne zločine, pozvala sam Akademiju da dodjeli nagradu i Karadžiću i Miloševiću i svima koji negiraju genocid, a može dodijeliti nagradu i Hitleru”, kazala je Subašić za N1.

Dodala je da je dobila odgovor od kraljevske porodice lično.

“Dobili smo pismo od Nobelovog komiteta, poslije sam ja dobila pismo od kralja i kraljice. Čuli su nas, dirnulo ih je. Dobili smo odgovor koji nismo zadovoljni, ali ja sada pozivam i kralja i kraljicu da dođu na 25. godišnjicu genocida u Srebrenicu, da dođu i vide i uvjere se šta su počinili oni koji negiraju genocid”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad