Evelin Trako i Mahmoud Giyahi Karoo u Novom danu

Vijesti 11. dec 201917:31 > 17:59
N1

U Novom danu sutra gledajte.

Pratimo migrantska kretanja. Evelin Trako, novinar Avaza bio je u Game-u sa migrantima. Koliko migranata zapravo uspije u tzv igri i šta ako ih pronađe hrvatska policija, iskustva sa terena prenijet će nam kolega Trako. Naš gost je i Karoo Mahmoud Giyahija, migrant iz Irana i član kluba “Gazija” koji želi ostati u BIH i boriti se za BIH. Kako su tretirani oni koji žele ostati i o tome govorimo u Novom danu!

U Velikoj Britaniji sutra su vanredni parlamentarni izbori. Očekuje se da će 46 miliona birača iz Velike Britanije birati između 3.322 kandidata. Uživo iz Londona o izbornom procesu, anketama, govori naš reporter Domagoj Novokmet.

Jedna od najznačajnijih sportskih tema je izbor novog selektora fudbalske reprezentacije BiH. Sutra će biti održana sjednica Fudbalskog saveza BIH. O dešavanjima u savezu i reprezentaciji za Novi dan govori Vlatko Glavaš, bivši državni reprezentativac i trener!

Večeras počinje 4. Međunarodni teatarski Festival Dani Jurislava Korenića. Sedam festivalskih predstava, 6 promocija knjiga. Regionalni žiri. O kulturnoj sceni, spregi između umjetnosti i aktuelnih bh. problema za Novi dan kroz naslovnice novina govori Emir Hadžihafizbegović, direktor Kamernog teatra 55.

Gosti Novog dana su i Muhamed Budimlić, profesor kriminologije na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Elvis Vreto, član Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo i Mirza Hadžiabdić, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS-a. Tematiziramo sigurnosni aspekt prebacivanja migranata na područje Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad