Šarović: RS nije sredina kakvu su sanjala naša djeca

Vijesti 12. dec 201910:29 > 10:30
N1

Ova vlast mora da ima alternativu. Srpska demokratska stranka je vlasništvo ljudi koji su nam dali povjerenje i tu mora da postoji čist odnos u kome ne smijemo da prevarimo građane. Želimo demokratsku Republiku Srpsku i zemlju poželjnu za sve ljude, razvijenu i uspješnu, istakao je sinoć predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Šarović je istakao kako ovaj entitet nije demokratski…

“Republika Srpska je danas nedemokratska. Ona danas nije sredina kakvu su sanjala naša djeca, naši borci… Ona je danas duboko podijeljeno društvo”,  kazao je Šarović.

Govoreći o razlozima prihvatanja kandidature na poziciju predsjednika SDS Šarović je kazao da je htio da pomogne stranci, u kojoj je od prvog dana, kako bi ona mogla pomoći Republici Srpskoj.

Komentarišući naredne izbore u Banjaluci, predsjednik SDS je kazao da opozicija u Banjaluci mora da ima jednog kandidata i da koalicioni kapacitet mora da bude što širi kako bi se osigurala pobjeda u ovom gradu.

Šarović se osvrnuo i na proces formiranja vlasti na državnom nivou.

“Ovaj Savjet ministara, koji je u fazi formiranja, mi liči na klasičnu podjelu plijena kroz resore. Dometi takvog Savjeta ministara nisu veliki. Svojim radom u Savjetu ministara nastojao sam pokazati da može drugačije. Ministarstvo koje sam vodio sam učinio prepoznatljivim i drago mi je zbog toga”, naglasio je Šarović.

On je još jednom ponovio da se dokumentom Rrogram reformi Bosne i Hercegovine trasira put BiH u NATO kao i da je stav SDS-a bio da se ANP ne treba usvojiti u institucijama Bosne i Hercegovine.

“Politiku SDS-a vidim kao borbu za bolju Republiku Srpsku, patriotsku politiku, jačanje ekonomije i rad na izgradnji novih radnih mjesta. Postoji samo jedan SDS i jedan politika. A u njemu ima mjesta za sve generacije, i za stare članove i za predstavnike mladih generacija”, zaključio je Šarović, prenosi SDS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad