Pljačkaši u Sarajevu uhvaćeni na djelu pa uhapšeni

Vijesti 12. dec 201910:41 > 11:02
Općina Centar

Dvije osobe uhapšene su tokom neuspješnog pokušaja pljačke jučer u sarajevskom naselju Koševsko Brdo, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Nakon hapšenja, policija je tokom ispitivanja došla do saznanja da su ove dvije osobe i ranije učestvovale u krivičnim djelima.

Kako navode iz policije, dogodilo se to jučer u 02,45 sati, a Druga policijska uprava obaviještena je da je u toku izvršenje krivičnog djela teške krađe u pokušju, u prodavnicu Konzum, ulica Muhameda Hadžijahića, općina Centar Sarajevo. Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli i uhapsili S.Z., rođen 1994.godine i A.A., rođena 2001.godine, nastanjeni u Sarajevu.

‘U neposrednoj blizini, pronađeno je putničko motorno vozilo marke “Renault Scenic”, koje su koristila navedena lica, a za koje je utvrđeno da je otuđeno sa područja općine Ilidža. Na osnovu naredbe Općinskg suda u Sarajevu, izvršen je pretres navedenog vozila i tom prilikom je pronađeno i od A.A., oduzeto 14 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid”, saopćeno je.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je S.Z., dana 04.11.2019.godine u ulici Oteška, općina Ilidža, izvršio krivično djelo krađe u putničko motorno vozilo marke “Renault”, vlasništvo A.H. iz Sarajeva. Spomenutog dana, lice S.Z. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. stav 1, a u vez sa članom 28. člana 287. stav 1. i člana 286. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju, Teška krađa i Krađa), i A.A., zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela iz člana 287. stav 1., a u vezi sa članom 28. i člana 239, KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga) su uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati u nadležnost dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad