Traže smjenu Tegeltije zbog zastave Republike Bosne i Hercegovine sa ljiljanima

Vijesti 12. dec 201916:24 > 16:27
SDA

Član Predsjedništva Partije demokratskog progresa Milanko Mihajilica reagovao je na fotografiju na kojoj se nalaze predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i lider SDA Bakir Izetbegović u kabinetu gdje se nalazi zastava Republike Bosne i Hercegovine sa ljiljanima. Mihajlica je poručio da je "za Republiku Srpsku velika sramota i poniženje".

On je, između ostalog, poručio da “nema sumnje da će Tegeltija sutra obući i uniformu Armije Bosne i Hercegovine ako Izetbegović to od njega zatraži”.

Mihajlica je pozvao sve nadležne institucije u entitetu Republika Srpska i Borčaku organizaciju RS da odmah traže Tegeltijinu smjenu. 

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas je primio mandatara za sastava novog saziva Vijeća ministara Zorana Tegeltiju, saopćeno je danas iz SDA.

Sastanak je održan u okviru konsultacija sa prestavnicima političkih stranaka koje će učestvovati u novom sastavu Vijeća ministara, saopćeno je.

Razgovarano je o strateškim opredjeljenjima Vijeća ministara u ovom mandatnom periodu.

Izetbegović je predstavio Tegeltiji poziciju SDA u kontekstu sastava i rada novog Vijeća ministara. Predsjedništvo SDA će na sjednici koja je planirana za ponedjeljak 16.decembra utvrditi kandidate SDA za ministra i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH iz bošnjačke kvote.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad