Narandžasto upozorenje za Hercegovinu

Vijesti 13. dec 201908:58 > 09:02
Dron.ba

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme, s padavinama koje će intenzivnije biti na području Hercegovine gdje je za danas aktivirano narandžasto upozorenje.

U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima očekuje se lokalno veoma slaba kiša. Nove padavine od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. U nizinama većinom kiša, rjeđe je moguća susnježica, a u višim područjima snijeg.

Jače padavine prognoziraju se na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne, gdje je očekivana količina padavina između 20 i 40, lokalno do 50 litara po metru kvadratnom.

Vjetar prijepodne slab, a u drugoj polovini dana se očekuje jačanje juga. U poslijepodnevnim i večernjim satima će biti i jakog vjetra južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka između uglavnom između pet i 10 stepeni, na jugu zemlje do 13, u Sarajevu oko sedam stepeni.

U subotu jutro oblačno ponegdje u Bosni sa slabom kišom ili snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od minus jedan od četiri, na jugu od šest do 11, a dnevna od dva do sedam, na jugu od devet do 13 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu od pet do osam, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 15 stepeni.

Početkom iduće sedmice jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnja temperatura od nula do četiri, na jugu od šest do 10, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 16 stepeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad