Marić za N1: Prema informacijama koje imam, definitivni dogovor nije postignut

Vijesti 13. dec 201915:35 > 15:43
N1

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS) odlučio je da će se nastavak 16. radne sjednice Skupštine KS, koja je prekinuta u srijedu, održati u naredni utorak. Novinarka N1 je razgovarala sa zastupnikom SBB-a u Skupštini KS, Zvonkom Marićem koji je kazao da prema njegovim informacijama, finalni dogovor o vlasti u KS još nije postignut.

“Naravno da ćemo podržati sve što je dobra ideja, nikome nismo sipali so na ranu. Što se mene osobno tiče, znate da sam bio u poziciji i opoziciji sa SDA, pa sada u šestorci, pa da li se može da sam promijenio kurs? To je kritičko mišljenje i pokreće nešto drugo”, kazao je Marić.

Na pitanje novinarke N1 Tine Jelin – Dizdar da li SDA, SBB i DF imaju dovoljno ruku u KS da formiraju vlast, kazao je:

Izračunom se nisam bavio, sasvim sigurno da imaju računicu ako su o tome razgovarali. Ono što mogu odgovorno reći na temelju informacija koje imam i u razgovoru sa ljudima iz drugih stranaka; Definitivni dogovor sigurno nije postignut“.

Podsjetimo, predsjednici Stranke demkratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić i Demokratske fronte Željko Komšić su na današnjem sastanku, na kojem je razgovarano o formiranju vlasti u BiH, postigli dogovor koji su i potpisali.

Izetbegoviće je nakon sastanka izjavio novinarima da je konačno napravljenja jedna koheretna koalicija, probosanska komponenta, od države preko Federacije BiH do kantona, uključujući i Kanton Sarajevo, Zeničko-dobojski kanton, Hercegovačko-neretvanski itd.

Sva tri lidera izrazala su zadovoljstvo zbog postizanja dogovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad