Komšić: Mi smo 2015. godine izašli iz vlasti i nismo kukali

Vijesti 13. dec 201918:57 > 19:04
Fena

Nijedna opozicija, pa ni kantonalna, nije kraj, poručio je u petak preko zvaničnog Facebook profila predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte, Željko Komšić.

Komšić je danas u Sarajevu zajedno sa predsjednicima Stranke demokratske fronte i Saveza za bolju budućnost, Bakirom Izetbegovićem i Fahrudinom Radončićem, postigao dogovor o formiranju vlasti na državnom, federalnom kao i na nivou Kantona Sarajevo.

Ovaj potez izazvao je mnoštvo kritika, a posebno se na udaru našao lider DF-a koji je optužen od SDP-a da je “pokazao svoje pravo lice”.

“Najava rušenja Vlade KS je klasična izdaja građanske, ljevičarske ideje od strane DF-a i Željka Komšića. U KS, da podsjetimo, nema ni HDZ-a, ni SNSD-a na kojima Komšić godinama gradi svoju politiku. Jedini problem u KS kad je DF u pitanju je činjenica da u toj Vladi nema SDA”, zaključeno je u SDP-u.

Komšić se oglasio nakon današnjeg sastanka kratkom porukom na Facebooku.

“Nijedna opozicija, pa ni kantonalna, nije kraj. Mi smo 2015. godine izašli iz vlasti. Nismo kukali. Kukanje je izraz slabosti”, poručio je on svojim kritičarima.

Podsjećamo, Bakir Izetbegović (SDA), Željko Komšić (DF) i Fahrudin Radončić (SBB) danas su u Sarajevu postigli dogovor za formiranje vlasti na državnom i nivou Kantona Sarajevo.

Kako je potvrđeno, u novoj Vladi Kantona Sarajevo premijer Kantona Sarajevo će biti Mario Nenadić, član SBB-a, koji je zajednički izbor ovih stranaka. SDA će preuzeti sedam ministarskih mjesta, SBB tri i dva DF.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad