Nešić: Nikada neću podržati čovjeka kao što je Draško Aćimović

Vijesti 14. dec 201913:38 > 13:48
N1

Potpredsednik DNS-a Nenad Nešić protivi se odluci stranačkih organa da prijedlog za ministra iz ove stranke bude Draško Aćimović. Podsjetimo, Predsjedništvo DNS-a je odlukom od prije nekoliko dana kandidiralo Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH. Predsjednik DNS-a Marko Pavić je kazao da je ova odluka konačna i da pitanje kandidata više neće stavljati na dnevni red. Izrazio je očekivanja od koalicionih partnera "da prihvate ono što je rekao DNS, a ne pojedinci iz DNS-a".

Nešić je poručio da Pavića izuzetno cijeni i poštuje, ali da je ovaj put pogriješio. Pojasnio je da se prije nekoliko dana čuo sa Pavićem, te da su dogovorili da se vide početkom naredne sedmice. On je na ovu poziciju predložio Mlađena Božovića iz Istočne Ilidže, koji se izjašnjava kao Crnogorac.

“Ostajem pri kandidatu za ministra za ljudska prava i izbjeglice Mlađenu Božoviću, i nemam namjeru da promjenim svoje mišljenje”, kazao je Nešić za N1, te dodao da Draška Aćimovića smatra neprihvatljivim kandidatom DNS-a.

VEZANE VIJESTI

“Nikada neću podržati čovjeka kao što je Draško Aćimović koji se zalaže za unitarnu BiH, a samim time što je bio potpredsjedniK SDP.a. Mi znamo kakva je politika SDP, to nije politika koja je prihvatljiva za Republiku Srpsku”, objasnio je Nešić.

Na konstataciju da je i kandidat za koga se sam zalaže kompromitovan, te da se protiv Mlađena Božovića kao direktora Fonda za povratak vodili postupci.

“Čovjek dolazi iz tog resora, svakoga mogu optužiti za ovo ili ono, bitno je šta je u konačnici. On će donijeti potvrdu da li je kažnjavan, da li ispunjava uslove. Ako ispunjava uslove ko smo vi ili ja da sudimo”, pita se Nešić.

Ovaj poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH prokomentarisao je i izjavu lidera DNS Marka Pavića da su u DNS vrata i prozori otvoreni.

“Ne znam na čije prozore i vrata misli, možda u vlastitoj kući, ali DNS je naša zajednička kuća i koliko znam prozori i vrata su dobro zatvoreni, i niko od nas, prvi ja, nemamo namjeru da napuštamo DNS”, zaključio je ovaj visoki funkcioner DNS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad