Kandidat za premijera KS obavio konsultacije sa predsjednicima stranaka

N1

Kako je N1 jučer ekskluzivno objavila, kandidat za novog premijera Kantona Sarajevo, a nakon dogovora SDA, DF-a i SBB-a, je Mario Nenadić. On će biti zajednički kandidat navedenih stranaka. Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković je kazao da njemu još niko nije došao sa 18 potpisa koliko je porebno za novu skupštinsku većinu.

“Ja ne brojim ruke, meni je ponuđeno mjesto zajedničkog kandidata za mandatara, tako da nemojte mene pitati da li imam dovoljno ruku”, kazao je za N1 Mario Nenadić.

Nenandić je još dodao da je pozvan i konsultovan, da mu je situacija pojašnjena, te da je on pristao da bude mandatar.

“Obavio sam konsultacije sa predsjednicima stranaka, u narednom periodu će se donositi ključne odluke o daljnjim aktivnostima. U slučaju da budem izabran za mandatara, radit ću sve ono što mi Ustav i zakon nalažu, u tom slučaju očekujem veliku potporu građana i institucija”, rekao je Nenadić u razgovoru za N1.

Sam kaže da ideja ima mnogo, no da u ovom trenutku, dok eventualno ne postane mandatar, ne želi govoriti o programu. Osvrnuo se i na mandat koji je u Vladi KS proveo kao ministar pravde.

“Bio sam vrlo aktivan ministar, sa kažu veoma dobrim rezultatima u svom mandatu, ali zaista bi bilo sa moje strane neozbiljno da sada govorim o tome što bi radila buduća Vlada. Mislim da je pravi momenat za to od imenovanje za mandatara”, zaključio je sagovornik N1.

Lideri SDA, SBB i DF-a juče su na sastanku dogovorili koaliciju, kako kažu, “po vertikali”, to uključuje i prekompoziciju vlasti u KS, gdje su i do sada SBB i DF bile dio vladajuće većine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad