Mirsad Zaimović, Mirsad Čamdžić i Jelena Trivić u Novom danu

Vijesti 14. dec 201916:28 > 16:31
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Predsjedništvo SDA će na sjednici koja je planirana za ponedjeljak utvrditi kandidate SDA za ministra i zamjenike ministara u Savjetu ministara BiH. O formiranju vlasti na državnom i federalnom nivou, aktuelnim političkim prilikama, za Novi dan govore Mirsad Zaimović, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda SDA, i Mirsad Čamdžić potpredsjednik Naše stranke i poslanik u Parlamentu Federacije BiH.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za ponedjeljak posebnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi trebalo da po hitnom postupku bude razmatran Prijedlog budžeta Republike Srpske za narednu godinu u iznosu 3,425 milijardi KM. Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, biće sa nama uživo iz Banjaluke.

Da li je glavni lik u novinarskim pričama češće građanin ili političar? Koliko je život običnog čovjeka u sjenci sve apstraktnijih priča o “krojačima” prilika i sudbina u BiH – za Novi dan kroz pregled štampe govore Semira Degirmendžić, novinarka Avaza, i Miloš Malović, novinar i muzičar.

Kojim obrazovnim ustanovama u BiH su uzor vodeći svjetski univerziteti, u kojim naučnim segmentima se ogledaju pozitivni pomaci i reforme? O prednostima i manama obrazovnog sistema za Novi dan govore voditeljica doktorskog programa „Globalne studije“ prof. dr. Melika Husić-Mehmedović i student FPN u Sarajevu Đorđe Mirković.

Predstava “Sumrak bogova” Ivora Martinića, u režiji Jagoša Markovića, u ponedjeljak na programu 4. Festivala “Dani Jurislava Korenića” u sarajevskom Kamernom teatru 55. Glumica Isidora Simijonović, naša je gošća.

Za nešto ležernije minute u Novom danu pobrinuće se i sportski plesni par Lamija Hadžiahmetović i Amar Jašarević, članovi plesnog kluba Astorija iz Sarajeva, koji su višestruko nagrađivani na domaćim i internacionalnim takmičenjima.

Od 7 do 10 sati s vama Ivana Crnogorac i Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad