Radončić: Zašto tolika nervoza?

Vijesti 16. dec 201911:42 > 11:47
N1

Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić potvrdio je danas da će on biti ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine ukoliko to na sjednici potvrdi Parlament BiH.

“Izuzetno je teška politička situacija u BiH. Imate situciju da se Hrvatska i Srbija takmiče u naoružavanju, da iz Srbije i RS dolaze glasovi da je to jedna teritorija, da Kosovo i Albanija ukidaju granice, da neko migrante u ogromnim talasima šalje u ovu zemlju… U takvoj situaciji ostaviti Bošnjake bez minimalnog jedinstva i bez onog što se zove građanski koncept gospodina Komšića za nas bi bilo neodgovorno”, kazao je Radončić o ulasku SBB-a u vlast na svim nivoima.

VEZANE VIJESTI

“Ako je ko patio od zloupotrebe vladajuće stranke SDA, patio sam ja. Ali, kao odgovoran čovjek, nemate pravo da svoju sujetu stavite ispred interesa BiH i građana, tako da ću ja biti, ako to potvrdi Predstavnički dom, ministar sigurnosti BiH”.

Govorio je o novoj većini u Skupštini Kantona Sarajevo koju bi trebali činiti SBB, SDA i DF.

“Vidjeli ste gospodina Konakovića, rekao je da nemamo dovoljno ruku. Onda se ja pitam zašto tolika nervoza? Zašto je Damir danas želio da istupi sa mjesta potpredsjednika SBB-a ako mi nemamo tih 18 ruku? Zašto Konaković i druga gospoda toliko javno kukaju, problematiziraju tu stvar, ako su sigurni da nemamo većinu. Da su sigurni, rekli bi ‘šta nas briga šta pričaju Radončić, Izetbegović i Komšić, mi nastavljamo po svome, da kupujemo helikoptrer…'”, poručio je lider SBB-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad