Nermin Nikšić i Hamza Vahid El-Din u Danu uživo

Vijesti 16. dec 201913:36 > 13:39
N1

I u ovom izdanju Dana uživo, na početku sedmice, prenosimo sva najvažnija događanja u našoj zemlji, uz aktuelne goste u studiju:

Predsjedništvo SDA danas bi u Sarajevu trebalo da donese konačnu odluku o imenima zamjenika ministara u novom sazivu Savjeta ministara. Pratimo uživo press konferenciju zakazanu nakon sjednice predsjedništva ove stranke.

Uživo smo i na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj se po hitnom postupku razmatra budžet RS-a za narednu godinu i program ekonomskih reformi do 2022.

O raspadu šestorke u KS, koaliciji SDA, SBB, DF, optužbama kako je SDP protiv svega što uradi Željko Komšić, Programu reformi, Izbornom zakonu razgovaramo sa predsjednikom SDP BiH Nerminom Nikšićem.

Čime su nezadovoljni studenti u Sarajevu, kakvi su uslovi u studentskim domovima i mogu li se poboljšati, jesu li budući intelektualci ujedinjeni u svojoj borbi za veća prava i bolje sutra – saznaćemo od predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu Hamze Vahida El-Dina.

Politička dešavanja, našu svakodnevicu, ali i vaše objave na društvenim mrežama komentarišemo skupa sa urednikom magazina “Start” Dariom Novalićem.

Krajem novembra, nakon tri godine rada, objavili su prvi album naslovljen kao “Olimpijka”. O pjesmama, saradnji sa Davorom Sučićem, svirkama i koncertima pred kraj emisije razgovaramo sa članovima sarajevskog benda Pank Flojd.

Od 16 do 18:30 sa vama će biti Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad