Izetbegović: Šta je ova ekipa uradila osim što su imali lijepih ideja

Vijesti 16. dec 201917:32 > 17:34
FENA/Hazim Aljović

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) predložilo je na današnjoj sjednici Biseru Turković za novu ministricu vanjskih poslova, dok je Nezir Pivić predložen za zamjenika ministra pravde, Nedžad Branković za zamjenika ministra prometa i komunikacija te Dževad Mahmutović za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice i Hazim Rančić za zamjenika ministra finansija Hazima Rančića.

Kako je novinarima u pauzi zasjedanja stranačkog predsjedništva, potvrdio lider SDA Bakir Izetbegović, ova imena već su elektronskim putem dostavljena Zoranu Tegeltiji, novoimenovanom predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

VEZANa VIJEST

Izetbegović je ponovio poziv Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) BiH da bez odgađanja predloži predsjednika Federacije BiH, jer je to osnovni uvjet za formiranje nove Vlade Federacije BiH.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade u Kantonu Sarajevo nakon usvajanja tog koalicionog sporazuma, Izetbegović je ocijenio da sadašnji saziv Kantonalne vlade nije ništa značajno uradio u protekloj godini.

“U posljednje 23 godine pretežno je kantonalne vlade vodila SDA, te se jasno može reći šta je urađeno, a za ovu posljednju godinu neka mi neko kaže šta je ova ekipa uradila osim što su imali lijepih ideja”, stav je predsjednika SDA.

Najavio je da će osigurati podršku 19 zastupnika u Skupštini KS-a, a za smjenu Vlade potrebno je minimalno 18 zastupničkih glasova, pojasnivši da bi u narednih mjesec ili dva trebala biti završena rekonstrukcija Kantonalne vlade.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad