Keskin nakon puštanja: Zadovoljan sam zbog odluke Suda, hvala svima

Vijesti 16. dec 201921:26 > 21:39
N1

"Hvala vam puno svima, ja sam zadovoljan jer nas je Sud oslobodio. Hvala advokatima", kazao je za N1 večeras profesor Fatih Keskin koji je prije dvije sedmice pritvoren u Imigracioni centar jer mu se na teret stavljalo učešće u krivičnim djelima, te je ocijenjen kao prijetnja po nacionalnu sigurnost.

“Zahvalan sam našim učenicima, roditeljima i drugim školama i kolegama koji su davali punu podršku. Hvala vam puno svima, ja sam zadovoljan jer nas je Sud oslobodio. Hvala advokatima”, kazao je Keskin za N1.

Na pitanje reporter da li ima komentar na hapšenje i zašto je uhapšen ustvari, kazao je:

“Ne znam. Jedan dan su došli i uzeli me i dovezli ovdje, i ne znam stvarno”.

Da li je imao veze sa Fethullahom Gulenom?

“Ja nisam imao nikakav kontakt, ja sam obični direktor škole. Danas je bio 15. dan kako sam ovdje i teško je bilo”, kazao je Keskin kojeg su ispred Imigracionog centra dočekali brojni prijatelji.

Podsjetimo, privođenje direktora Richmond Park škole u Bihaću Fatiha Keskina podiglo je veliku prašinu u BiH jer su mnogi tvrdili da se radi o političkom progonu, te čak da mu se sprema deportacija u Tursku.

Danas tokom dana, advokat Keskina Nedim Ademović je za N1 potvrdio da je Sud BiH poništio rješenje za stavljanje Keskina pod nadzor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad