SDA priprema inicijativu za smjenu Elmedina Konakovića

Vijesti 17. dec 201911:18 > 11:26
Screenshot

Zastupnici Stranke demokratske akcije nisu se pojavili na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, prvoj nakon najava Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Demokratske fronte (DF) o formiranju nove skupštinske većine u tom kantonu.

Mahir Dević, predsjedavajući Kluba SDA, kazao je za N1 da su i na prošloj sjednici najavili da neće doći, a da trenutno pripremaju inicijativu za smjenu predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, javila je reporterka N1 Adisa Imamović koja prati zasjedanje Skupštine.

Svoj nedolazak iz Kluba SDA opravdali su u e-mailu Skupštini KS u kojem navode da “nisu u mogućnosti prisustvovati današnjoj sjednici zbog ranije preuzetih obaveza”. 

O nedolasku su se oglasili iz SDP-a, tačnije svoj komentar dao je i Damir Mašić, predsjednik Kantonalnog odbora i član Glavnog odbora SDP-a.

“‘Ranije preuzete obaveze’ zastupnika SDA odnose se na činjenicu da nisu osigurali većinu za rušenje Vlade KS i da još uvijek pokušavaju svojim ‘dobro poznatim metodama’ to i učiniti. Nezgodno im je pojaviti se na sjednici bez većine koju je Bakir Izetbegović već najavio. Nisu im dovoljni ni glasovi lažnih ljevičara i izdajnika iz DF-a jer im opet fali za većinu. Čak ni dobro poznata Komšićeva metoda ‘po prstima i po nosu’ mu ovom slučaju ne pomaže”, poručio je Mašić.

Konaković je kazao da “neki nisu došli zbog tačke 32”, a pod navedenom tačkom nalazi se izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo – šume” d.o.o. Sarajevo za 2018. godinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad