Na graničnim prijelazima otkriveno pet osoba za kojima se tragalo

Vijesti 17. dec 201914:11 > 14:13
N1

Na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini otkriveno je pet osoba za kojima su tragali sudovi i policija, prenosi Anadolija.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina lišili su slobode B. M. (1996.), državljanku Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njom Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.

Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi i predata službenicima PU Bijeljina. Dan ranije, 16. decembra, na ulasku u BiH na prijelazu Rača, službenici ove jedinice lišili su slobode D. L. (1995.) jer je za njim PU Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela “krađa”. Državljanin Republike Hrvatske predat je službenicima PU Banja Luka.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška, 17. decembra, lišen je slobode V. D. (1976.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog krivičnog djela “nasilje u obitelji”. Državljanin BiH i Hrvatske u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Službenici JGP Doljani su 16. decembra lišili slobode V. B. (1977.) prilikom izlaska iz BiH na prelazu Doljani. Provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnog djela “razbojništvo”. Državljanin RH i BiH predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici JGP Izačić, 16. decembra, predali su K. M. (1977.) službenicima Sudske policije Bihać, nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela “utaja”. Bh. državljanin kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Izačić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad