Ledena magija u centru Sarajeva

Vijesti 17. dec 201917:17 > 19:22
N1

Spoj istoka i zapada, mnoštvo kultura, raznovrsna ponuda - najčešći je opis Sarajeva. Bliže nam se praznici, grad polako biva okićen lampicama i ukrasima.

Građani kažu kako su zadovoljni ponudom pred praznike:

“Mogu samo da kažem da je super okićeno, za svakoga po nešto ima tako da svako može da dođe, da pogleda, da se uvjeri u ljepote Sarajeva.”

“Pa, zadovoljna sam, bili smo i naveče, super je, lijepo je.”

“Pravo da vam kažem ovo je predivno.”

“Sve je u najboljem redu, sve gledaoce pozivam da dođu na druženje, da uživaju sa svojom djecom i porodicom, takođe i mladi sa svojim partnerima i tako.”

Oni mlađi najviše se raduju Deda Mrazu i poklonima.

A svi oni koji posjete Sarajevo do 31. januara moći će uživati i u Zimskoj čaroliji na Skenderiji.

“U dvorani se održavaju različiti programi, različiti sajmovi. Danas završava sajam automobila, imaju dva/tri dana pauze pa onda sajam životinja, nakon toga ima još nekoliko koncerata, tako da građani ukupno u ovih mjesec i 15 dana zimske čarolije mogu da uživaju vani i unutra”, rekao je direktor KJP Centar Skenderija Amer Kapo.

Veliko klizalište na ledu, drvene kućice s raznovrsnom ponudom, jelka i novogodišnje svjetlosne dekoracije krase Skenderiju.

S obzirom na to da je glavni grad Bosne i Hercegovine mjesto susreta nekoliko različitih kultura, u ovom periodu se u Sarajevu slave Hanuka, katolički Božić, pravoslavni Božić, te Nove godine po gregorijanskom i julijanskom kalendaru. U parku Hastahana smješten je Holliday market.

“Svaki dan imamo dvije svirke, jedna će biti ovdje na bini After work party koje smo posebno pripremili za one koji naporno rade, a veliki nam koncerti počinju u 21 sat, za Novu godinu tu su tradicionalno naši tamburaši”, kazala je Renka Žunić, portparol Holliday marketa.

Ledenu magiju u centru grada upotpunjuju kućice sa gastronomskom ponudom, klizalište, zip line i sankalište, radionice za djecu, kao i brojni koncerti. Praznici su blizu, a svi koji posjete Sarajevo mogu pronaći nešto za sebe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad