Mostarski Winterville ove godine bogatiji, veći i zabavniji

N1

Blagdansko ozračje nije zaobišlo ni grad na Neretvi. Nakon Adventskog programa, Mostarci i svi oni koji dođu u ovaj grad mogu uživati u punom kapacitetu Zimskog grada – Winterville. Ove godine Zimski grad obogaćen je novim sadržajima i novim konceptom, te svake večeri okuplja veliki broj posjetitelja.

Mostarski Zimski grad ove godine bogatiji, veći i zabavniji. Na radost brojnih posjetitelja na više lokacija u gradu nudi mnogo zabave, dobro raspoloženje i ukusne delicije.

“Super je, nemam komentara, ja sam prvi put tu. Ove godine mi izgleda najljepše”, kaže Mirjana Raguž.

“Ove godine je puno ljepše nego prošle”, smatra Slađana Velagić.

“Samo odskače od ostatka Mostara”, dodaje Husein Velagić.

Duž šetališta postavljeno je 37 kućica koje nude zanimljivu lepezu ponude, a tu su i ugostiteljske kućice koje imaju šaroliku ponudu u segmentu ugostiteljstva. Izlagači vidno zadovoljni prodajom.

“Svaki dan prodamo sve, sve se proda do posljednjeg. Sada je još uvijek rano, ali za sat vremena ovdje se neće moći igla spustiti na pod koliko bude svijeta, mlade raje, djece, svi se super družimo, atmosfera je izvrsna”, ističe Sadeta Sefić.

“Zaista smo zadovoljni, posjetitelja ima više nego prošle godine, više je sadržaja u zimskom gradu, ispunjenije je, više je programa i odmah je to ljudima zanimljivije”, navodi Luka Rajič, izlagač.

Blagdansko raspoloženje u gradu upotpunjuju ukrasi, u koje se ove godine nešto više uložilo. Zahvaljujući brojnijim i raznovrsnijim ukrasima sve izgleda raskošnije. A bajkovit doživljaj zimskog grada ponuđen je i najmlađima.

“Prvo sam vidjela na interetu da će biti klizalište, nisam mogla vjerovati, odmah sam rekla čim se otvori idem”, priča Helena Pinjuh.

“Volim i druge sadržaje, ali i klizanje, često dolazim”, dodaje Nina Milinković.

Tokom trajanja Wintervilla planirano je više od 30 koncerata koji će zadovoljiti sve ukuse. Uz sve to planiran je i doček Nove 2020. godine na otvorenom u koju će Mostarce uvesti Hladno pivo, Gustafi i Twist. Slavlje će se nastaviti i sljedeći dan kada će se održati “after party” uz ritmove Crvene jabuke i mostarskog Big Benda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad