Radončić pojasnio: Ko iz SBB-a ide na nove pozicije u vlasti

Vijesti 17. dec 201919:01 > 20:19
N1

"Mislim da će gospodin Jusko biti novi ministar unutrašnjih poslova, gospodin Kurić neće biti ministar jer u raspodjeli ministarstava nismo dobili taj resor, a ne zato što mi to ne želimo", kazao je Fahrudin Radončić za N1.

Ko će iz SBB-a biti novi ministri u KS?

“Mislim da će gospodin Jusko biti novi ministar unutrašnjih poslova, gospodin Kurić neće biti ministar jer u raspodjeli ministarstava nismo dobili taj resor, a ne zato što mi to ne želimo”.

Ministar sigurnosti BiH, nova/stara uloga?

“Prevagnuo je jedan izazov da to mora biti čovjek koji ima ogromne komunikacije. Ja sam kao bivši ministar ostavio sjajne odnose sa mnogim. Vi u BiH morate imati kapacitet da vam gospoda Dodik ili Čović progledaju i puste neke zakone. Značajno su uticali stavovi Predsjedništva SBB-a i lični stavovi gospodina Izetbegovića i Komšića”.

“Migrantska kriza je globalni problem. Imate Pakistan koji je nuklearna sila, njihovi migranti idu prema Zapadnoj Evropi, Grčka ih propusti i onda prođu prema ovamo. Raditi ću na tome da ti ljudi moraju biti humanitarno zbrinuti ali da moraju pokazati identitet. Jako je nezgodno kada dođe 100 hiljada ljudi, i među njima može biti 4-5 terorista. Tu ima posla”, kazao je o migrantskoj krizi.

Ko će umjesto vas u Dom naroda?

“Kada sve stranke predaju liste za delegate u Dom naroda, predaju kompenzacije, npr. ako sam bio prvi pa ne daj Bože umrem ili odem na drugu poziciju, na to mjesto će doći gospodin Munib Jusufović koji je prijavljen u CIK-u”.

Ko njega mijenja?

“Nakon njega, u Predstavnički dom Parlamenta ulazi gospodin Adis Arapović sa kompenzacijske liste. Kada jedan ode, drugi ulazi”.

Podoban ili sposoban?

“Ja se nadam da su obojica u pravom smislu te riječi politički sposobni”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad