Mašić: DF je od početka razvaljivao ljevicu kako bi jačao SDA

Vijesti 18. dec 201913:06 > 13:12
SDP BiH

U prostorijama Socijaldemokratske partije (SDP) u Sarajevu jutros su se obratili kantonalni funkcioneri ove partije u vezi s aktuelnim zbivanjima u Kantonu Sarajevo. Tu su bili zastupnici, direktori, aktivisti i politički funkcioneri koji u Sarajevu provode politiku ove partije.

Oni su istakli da je svaka anketa provedena na ulicama pokazala da su građani ogorčeni, kako navode, izdajom dojučerašnjih koalicionih partnera DF-a i SBB-a i formiranjem nove većine.

Istaknuli su i to da je misija i svrha DF-a isporučiti sve SDA-u na bilo koji način i u svakoj prilici.

“Šestorka je nastala tri mjeseca nakon izbora, što je na kraju rezultiralo koalicionim programom s 300 mjera, od kojih je većina već realizirana. Vrlo brzo su građani vidjeli kako se radilo do tada, a kako od tada. Bez ikakvog razloga DF i SBB izlaze iz Šestorke i to bez ikakvog objašnjenja. Ovo je sukob dva koncepta i dvije ideje.

S jedne strane je dokument od dvije i po stranice sklepan dva sata prije sastanka, a s druge konkretan program mjera. DF je od početka razvaljivao ljevicu kako bi jačao SDA. Bez obzira na sakupljenih 18 potpisa, mi nastavljamo raditi u interesu građana”, naveo je Damir Mašić, predsjednik KO SDP Sarajevo.

On je dodao kako je Šestorka mogla biti na vlasti i u drugim kantonima, ali da je u svemu tome konačnica bio DF koji je, prema njegovim riječima, sve radio u interesu SDA.

“Kompletna BiH je postavljena na sistemu lopovluka, korupcije i mafijaštva povezanim s nacionalizmom. Šestorka se protivila tom konceptu, a svi znamo da to nije bio slučaj u protekle 24 godine. DF i SBB su ugasili revoluciju koja je trebala krenuti iz glavnog grada BiH. Dok god Srđan, Edin ili bilo ko drugi kupuje autobuse, grade, popravlja, taj je za SDP pravi čovjek”, kazao je Igor Stojanović, šef Kluba SDP-a u Skupštini KS.

Dodao je da je rušenje dogovoreno 17. maja, što je potvrdio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

“DF-u je jedini cilj bio da uđe u šestorku kako bi iznutra razvalili to i vratili Izetbegovića na vlast. Bez obzira na 18 potpisa mi nastavljamo raditi, mi se nećemo predati. A, građani Sarajeva su vidjeli ko su izdajice”, naglasio je Mašić.

Prema njegovim riječima, ova “bošnjačka” trojka se nije slučajno u ovom trenutku formirala.

“Građani im ovo neće oprostiti”, zaključio je Mašić.

Opširnije pročitajte na linku OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad