Kovačević za N1: Nadam se da ćemo dobiti selektora

Vijesti 18. dec 201915:16 > 15:23
N1

Nakon što je sinoć smijenjen sa pozicije predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske, za N1 je govorio Mile Kovačević. U telefonskom razgovoru za našu televiziju, Kovačević je izjavio kako prihvata smjenu, iako je naglasio kako bi se on sam povukao na kraju mandata.

“Sinoć je održano nešto i to je nazvano Skupštinom. Kao pravnik ja mogu da imam svoj stav i sigurno ga imam, ali pošto se radi o meni, moguće je da budem nekritičan i upitan je moj stav. Sve ono što se sinoć desilo, ako je u skladu sa standardima FIFA-e i UEFA-e, sa statutima tih asocijacija N/FS BiH i FSRS, ja to podržavam u cjelosti i u potpunosti. Ukoliko nije, postoje adrese koje će odlučiti o tome”, rekao je Kovačević na početku razgovora.

Već se u brojnim medijima, kako u RS, tako i u FBiH, pojavila vijest kako bi Fudbalski savez BiH mogao imati problem, odnosno da bi moglo doći do nove suspenzije N/FS BIH. Vjerujete li da do toga može doći?

“Upitni su moji kapaciteti da li ja u promišljanjima mogu dosegnuti do tih nivoa, ali adresa za odgovor koji je pravi jeste UEFA i Fudbalski savez BiH.”

Da li imate pravo da se žalite i da li ćete se žaliti bilo kome kada je u pitanju vaša smjena?

“Ja sam u prethodnom postupku i periodu iskoristio sva svoja prava i ovlaštenja i obaveze, jer ja kao predsjednik saveza sam u obavezi da štitim integritet FSRS i N/FS BiH i ono što je bilo u mojoj moći, ja sam uradio.”

Da li vaša smjena na bilo koji način može utjecati na izbor novog selektora reprezentacije BiH, budući da je sjednica na kojoj je trebao biti potvrđen jedan od kandidata, a priča se da je to Dušan Bajević, zakazana za 21. decembar, dakle za tri dana?

“Ja pozivam sve one koji o tome odlučuju da ovo što se dešava ne utiče na izbor selektora, da mi izaberemo selektora, da ga dobijemo i da razmišljamo o finim i lijepim stvarima.”

Da li to znači da je moguće da se utiče na izbor?

“Ja se nadam da neće i pozivam da uopšte ne utiče”, rekao je za kraj Mile Kovačević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad