Konaković za N1: Imam savjet za Komšića i Radončića

Vijesti 18. dec 201915:26 > 18:00
N1

Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i lider stranke Narod i pravda, kazao je danas za N1 da za lidere DF-a (Željka Komšića) i SBB-a (Fahrudina Radončića) ima jedan savjet - da koriguju ono što rade, a ne traže krivicu u drugima.

Konaković je za N1 rekao da Komšić i DF nisu dali nijedan znak da će doći do rušenja šestorke u Kantonu Sarajevo.

”Vrlo mi je čudno bilo jer se desio taj sastanak s HDZ-om i da su dobili neke pozicije u Federalnoj vladi – shvatio bih to. Kad je nekoliko dana prije toga HDZ lupio šakom od sto i rekao nema Vlade bez Izbornog zakona, potpuno nelogično je bilo očekivati da Komšić ide u ovakvu vratolomiju. Ali eto, on je odlučio da ruši šestorku”, ocijenio je Konaković u razgovoru s Borisom Brezom.

N1

Potom je rekao da se radi o dogovoru tri lidera i da nema razloga za rušenje šestorke u Sarajevu.

”Narod i pravda jeste problem. Komšić je u jednom intervjuu rekao jednu istinu, na ovim izborima pojavili smo se kao korektor onome što radi SDA. Uzeli smo glasove SBB-a i DF-a. Imali smo glasova skoro kao te dvije stranke zajedno u Kantonu Sarajevo. Izgubili su glasove zbog svoje neprincipijelnosti. Ništa ljudima nismo slagali, ne koaliramo za fotelje. Sad ćemo im biti još veći problem. Ljudi iz DF-a i SBB-a masovno prelaze u Narod i pravdu. Razočarani su u politku dva lidera. Savjeti im je iako su stariji, da koriguju ono što oni rade, a ne traže u nama krivca”, poručio je gost N1.

Konaković je govorio i o ostalim temama, a uskoro donosimo detalje ostatka razgovora s liderom Naroda i pravde. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad