Pavić poslao pismo Tegeltiji: Ostajemo pri našem prijedlogu

Vijesti 18. dec 201916:01 > 16:15
N1

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić poslao je pismo predsjedavajućem Savjetu ministara Bosne i Hercegovine Zoranu Tegeltiji u vezi sa budućim ministrom za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara. Taj ministar treba da dođe iz reda ostalih, a prema dogovoru vladajućih stranaka iz Republike Srpske predložen je kadar DNS-a.

Pavić je utvrdio da je na sjednici Predsjedništva DNS-a jednoglasno podržan Draško Aćimović za ministra za ljudska prava i izbjeglice, no potpredsjednik DNS-a Nenad Nešić umjesto Aćimovića je predložio Mlađena Božovića.

“Razumijevajući potrebe političkog trenutka i dugoročnog djelovanja u zaštiti interesa Republike Srpske, DNS je garant provođenja te politike, i pojedinaca iz DNS koji će je zastupati. Predsjedništvo DNS, izuzev nekoliko članova, i dalje ostaje pri prijedlogu koji smo Vam dostavili 09.12.2019. godine, a to je da je naš kandidat za ministra gospodin Draško Aćimović”, stoji u pismu Marka Pavića predsjedavajućem Savjeta ministara, a koje je u posjedu N1.

“Naši odnosi na nivou Bosne i Hercegovine su i do sada bili strateški, i bazirali su se na odnosu politika DNS-a i SNSD-a, a nikako na odnosu pojedinaca iz bilo koje stranke”, dodao je Pavić u pismu.

Nakon što je Nešić predložio Božovića za ministra iz reda ostalih oglasila se Irina Lovrić, zaštićeni zviždač korupcije koja je nakon višegodišnje borbe na Sudu BiH dobila presudu za mobing koji nad njom vršio upravo Mlađen Božović, tadašnji direktor Fonda za povratak.

Uprkos tome, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) potvrdila je dana su Sarajevu da predloženi kandidat Mlađen Božović ispunjava uslove za imenovanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad