''Čekali su da ih Bakir Izetbegović isplati…''

Vijesti 18. dec 201916:56 > 19. dec 2019 08:17
N1

Čekali su da ih Izetbegović isplati, poručio je danas Elmedin Konaković iz Naroda i pravde govoreći za N1 o navodima da je ''pad šestorke'' bio dogovoren još u maju.

”Pravi razlozi su u maju, Čekali su da ih Izetbegović isplati u njihovim pozicijama, pogotovo Radončića kao ministra sigurnosti i DF – odbrana”, otvoreno je poručio Konaković za N1.

Na pitanje u čemu leži uzrok sukoba s liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem, Konaković je kazao da mu to ni samom nije jasno.

”To mi nikako nije jasno. To sam mu čak napisao, odjednom je… Nikad s njim nisam imao prisan odnos, mi smo ušli u koaliciju s SBB-om jer tamo ima dosta ljudi koji dobro rade. On je samo prestao biti član šestorke. Izbjegao je sve kontakte i sad evo ovako preko medija, kako on misli da treba nešto se šalje”, rekao je Konaković.

Razlozi rušenja šestorke?

”Novac je prvi razlog Izetbegoviću koji to nije krio. Govorio je – naša milijarda i moja miljarda. Radončić je to uradio zbog svog Ministarstva, jer je takav čovijek, ne drži do riječi i ne govori istinu. Komšić mi je engima. Sve što je ovih dana rekao je nelogično”, naglasio je on.

Kompletan razgovor pogledajte u nastavku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad