BIHAMK: Oprez vozačima zbog magle

Vijesti 19. dec 201908:31 > 08:34
ilustaracija

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u četvrtak ujutru izdvajaju autoput A-1 dionicu Zenica - Visoko, kao i puteve uz rijeku Lašvu. Stoga savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila, aktuelne su od sedam do 16 sati, na magistralnom putu Jajce – Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac. Od osam do 15 sati isti režim saobraćaja (30 minuta obustave, 15 minuta propuštanja vozila) na snazi je i kroz tunel Skela na magistralnom putu Donji Vakuf – Jajce.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od pet do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 0.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima BIHAMK izdvaja magistralne puteve: Ključ – Bosanski Petrovac (Lanište), Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica), Doljani – Metković (između graničnih prelaza) i Sarajevo – Trnovo (u mjestu Krupac).

Na graničnim prelazima u četvrtak ujutru nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad