Tegeltija: Zbog toga SIPA nije mogla završiti provjeru Mlađena Božovića

Vijesti 20. dec 201915:37 > 15:40
N1

Nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a održane danas u Banjaluci, javnosti se obratio i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija koji je govorio o imenovanju ministara i zamjenika ministara u Savjetu.

Od 19 ministara i zamjenika poslatih na provjeru Centralnoj izbornoj komisiji i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, završena je provjera za njih 18, sve osim Mlađena Božovića, predloženog ministra za ljudska prava i izbjeglice.

“Nije završena provjera za kandidata Mlađena Božovića. Prema onome što smo dobili iz SIPA-e tražili su da vjerodostojnost jednog podatka, koji je Božović naveo u obrascima, potvrdi Sud BiH. U toku dana su dobili obavještenje Suda BiH da oni za to nisu nadležni, nego da se obrate drugom sudu. Zbog toga SIPA nije mogla da zavšri provjeru za gospodina Mlađena Božovića”, rekao je Tegeltija.

Tačnost provjerenih podataka nije bilo moguće utvrditi kod zamjenika ministra bezbjednosti Vladimira Mijatovića.

“Za jednog zamjenika, jedan podatak iz SIPA-e nisu mogli da se uvjere u tačnost. Radi se o zamjeniku ministra za bezbjednost Vladimiru Mijatoviću. Sporna je njegova diploma iz prijeratnog vremenskog perioda”, rekao je Tegeltija dodavši da će njegovo imenovanje potvrditi nakon što Mijatović dostavi podatke o svojoj diplomi.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija kazao je da je danas donio odluku o imenovanju ministara i zamjenika u Savjetu, svih osim Božovića i Mijatovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad