Reakcija Mektića na objavljeni Program reformi: Da nam Mile ne zamazuje oči!

Vijesti 20. dec 201916:27 > 16:31
N1

Na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine na kojoj je potvrđen izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Predsjedništvo je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi BiH, u roku od jednog dana nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara VM-a BiH. Međutim, Program reformi je bio nedostupan javnosti što je izazvalo spekulacije da li se radi o ANP-u, samo sa drugim imenom.

Dok je član državnog Predsjedništva Milorad Dodik tvrdio kako ovaj dokument nema veze sa ANP-om i da se s njim ne prejudicira članstvo u NATO, opozicija u entitetu Republika Srpska je tvrdila drugačije.

Danas je konačno objavljen dio Programa reformi BiH što je izazvalo i prvu rekaciju – uskoro bivšeg ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragana Mektića.

Mektić je na zvaničnom Twitter profilu kratko napisao: “Tek toliko da nam Mile ne zamazuje pamet i oči”, ispod čega je objavljena fotografija dijela dokumenta u kojem se govori o odnosu BiH i NATO-a.

Detaljnije o dokumentu na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad