Prva reakcija iz SNSD-a na objavljeni Program reformi BiH

Vijesti 21. dec 201913:37 > 13:39
N1

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Vojin Mitrović izjavio je da su ''nečuvene reakcije pojedinaca iz SDS-a i PDP-a na Program reformi BiH kojim je definitivno zaustavljen put BiH ka punopravnom članstvu u NATO savezu, za razliku od dokumenata koji su ranije bili utvrđeni, a čiji su i oni bili kreatori''.

“Već mjesec dana opozicija je izgubljena u vremenu i prostoru zbog činjenice da će Savjet ministara konačno profunkcionisati kao i zbog gubitka pozicija u Sarajevu. Sva njihova histerija i bijes proizilazi i zbog toga što ne mogu da prihvate realnost da su izgubili svoje udobne fotelje, kao i sve privilegije koje one nose, a koje su maksimalno zloupotrebljavali iako su u te fotelje zaposjeli kao izborni gubitnici prije pet godina”, istakao je Mitrović.

On je rekao da PDP i SDS ne mogu da se pomire s tim, a poseban strah i panika ih je uhvatila od toga šta će novi Savjet ministara zateći u ministarstvima i zajedničkim institucijama.

“Ovolika halabuka digla se zato što su ministri iz SDS-a i PDP-a uplašeni šta ćemo zateći u ministarstvima koje je vodio njihov kadar u zajedničkim organima, a, prije svih, Mirko Šarović i Dragan Mektić. To povrđuje i najnoviji poziv Tužilaštva BiH upućen Mektiću zbog raznih zloupotreba položaja”, ukazao je Mitrović.

On je ocijenio da će novi saziv Savjeta ministara morati da formira komisiju za ispitivanje zloupotreba položaja u zajedničkim institucijama pojedinaca u proteklom mandatu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad