SIPA i OSA u akciji Bato, dvije osobe uhapšene

Vijesti 22. dec 201909:35 > 09:39
N1

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu juče su u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva Bato usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopćeno je jutros iz SIPA-e.

Postupajući po naredba Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantonalnog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara, uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ .

”Tokom akcije pretreseno je terensko motorno vozilo, prilikom čega su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa. Pored navedenog, privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode biće predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.”, saopćeno je iz SIPA-e jutros.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

SIPA
SIPA