Gužve na izborima u Mostaru

Vijesti 22. dec 201910:40 > 10:43
N1

Hrvatima u Bosni i Hercegovini ove su godine dostupnija biračka mjesta. Naime, zabilježen je rekordan broj biračkih mjesta, tri puta više nego na prošlim predsjedničkim izborima - otvorena su 44 birališta, a na prošlim izborima bilo ih je svega 15. Samo u Mostaru otvoreno je 19 biračkih mjesta. Veliko iznenađenje su, kako javlja reporterka N1 Đenana Kaminić Puce, velike gužve zabilježene na izborima u ovom bh. gradu jutros.

Podsjećamo, Državno izborno povjerenstvo Hrvatske spriječilo je pokušaj da u pojedine biračke odbore u BiH budu izabrani članovi HDZ-a. Oni su prvobitno imenovani pa razriješeni dužnosti, a imenovani su novi jer članovi biračkih odbora moraju biti nestranački.

Izborno jutro u Mostaru protiče mirno. Veliko iznenađenje su velike gužve na biračkim mjestima, unatoč velikoj kiši. Još veće gužve očekuju se u popodnevnim satima, javila je Đenana Kaminić – Puce, reporterka N1 televizije iz Mostara.

U nedjelju ujutro u Hrvatskoj i inozemstvu otvorena su sva biračka mjesta za predsjedničke izbore, sedme od stjecanja neovisnosti, potvrđeno je u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP). Za birače u Hrvatskoj otvoreno je 6. 409 mjesta, od čega su 72 posebna, na njima glasuju pripadnici Oružanih snaga, pomorci, zatvorenici, osobe u domovima socijalne skrbi.

Glasuje se od 7 do 19 sati, do kada vrijedi i izborna šutnja, za koje je zabranjena svaka izborna promidžba, objava ili procjena izbornih rezultata.

Osim u Hrvatskoj, predsjednik države bira se i u 47 država, na 124 mjesta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

N1
N1
N1
N1