Čović najavio: Od sutra potpuno drugačiji ambijent i atmosfera u BiH

Vijesti 22. dec 201912:05 > 12:12
N1

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je da će sutra biti imenovan novi Savjet ministara.

On je rekao da je dogovor da u 9 časova zasjeda komisija, dok će u 13 časova biće održana sjednica Predstavničkog doma i imenovan kompletan Savjet ministara, ili umanjeno za jednog ministra, što, kako je ocijenio, neće biti veliki problem.

“Čim Agencija za istrage i zaštitu BiH završi provjeru kandidata, biće dopuna. U svakom slučaju, mi sutra imamo Savjet ministara. To je velika stvar i nadam se da ćemo vrlo brzo imati budžet institucija BiH”, rekao je Čović novinarima u Mostaru.

On je naglasio da će se imenovanjem novog Savjeta ministara stvoriti potpuno drugačiji ambijent i atmosfera, je će vrlo brzo imati agendu, već u januaru.

“Imaćemo vrlo jasan plan djelovanja Savjeta ministara i zbog toga sam optimista kada je u pitanju naš evropski put”, rekao je Čović.

Kada je u pitanju kandidatski status BiH, Čović je rekao da BiH već u maju u Zagrebu može biti za istim stolom sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad